Tuesday, June 18, 2019

Математика за 2 клас - задачи от руски учебник - съвременно издание



В предишната публикация писах за стар руски учебник по математика за 2 клас. Съвременното издание на учебник за същата възраст на същите автори включва по-малко теми отколкото старото и е по-близко до нашата учебна програма. И все пак, в Русия учат доста повече геометрия. 

Днес преведох доста задачи от двете части на учебника, към края на файла - задачи от допълнителен кратък сборник за по-любознателните ученици. 

Тъй като на мен лично ми харесва идеята да се учи повече геометрия отколкото се предлага в нашите учебници, включила съм и геометрични задачи. 

Файлът е с цветни картинки, но може да се принтира и черно-бяло. Би било проблем само за 2-3 задачи, но като имате оригиналния файл на компютъра и това не би било проблем - можете да оцветите на ръка няколко фигурки. 

Подбрала съм задачи, които са подходящи за лятната ваканция след 2 клас, но може да се ползва и през учебната година. Имайте предвид, че по-елементарните първоначални теми липсват и не е подходящ за началото на учебната година. Следва реда, в който задачите се появяват в самия учебник. Номерацията на задачите обаче е моя. Този път е удобна и за вас. 




No comments:

Post a Comment